Loading...

جوش پلاستیک و کاربرد آن در خودرو + ویدیو

جوش پلاستیک و کاربرد آن در خودرو + ویدیو

جوش پلاستیک و کاربرد آن در خودرو + ویدیو
دانلود با کیفیت بالا دانلود با کیفیت متوسط دانلود با کیفیت پایین مشاهده در سایت یوتیوب جوش پلاستیک سپر خودروجوش پلاستیک سپر خودرو

به ترمیم و اتصال بین دو بخش پلاستیکی که در اثر قرار گرفتن یک واسطه در بین شکاف و یا ترک ایجادشده صورت می گیرد، جوش پلاستیک (Plastic Welding) می گویند.

فهرست مطالب

  • جوش پلاستیک (Plastic Welding) چیست؟
  • چرا از جوشکاری با پلاستیک استفاده می شود؟
  • انواع جوش پلاستیک خودرو
    • جوش سنتی با تور فلزی
    • جوشکاری با الکترود مخصوص پلاستیکی
  • مراحل اصلی جوشکاری با پلاستیک
  • جوش پلاستیک با تور فلزی و الکترود پلاستیکی چه تفاوت هایی با هم دارند؟
  • سوالات متداول

در گذشته، اکثر خودروها طوری طراحی و ساخته می شدند که در آن ها از مقدار زیادی فلز استفاده می شد. شاید عجیب به نظر برسد اما حتا بخش هایی مانند داشبورد (Dashboard) هم با فلز ساخته می شد. با توجه به به‌کارگیری زیاد فلز، وزن خودرو زیاد بود و به همین دلیل، مصرف سوخت خودروها نیز بالا بود. با گذشت زمان و پیشرفت صنعت پتروشیمی و پلیمر، استفاده از پلاستیک ها در دنیا افزایش یافت. یکی از مهم ترین صنعت هایی که از پلاستیک ها به خوبی استفاده کرد صنعت خودروسازی بود که توانست از این ماده جدید در بخش های مختلف خودرو به خوبی استفاده کند.

جوش پلاستیک سپر خودروجوش پلاستیک سپر خودرو

به‌کارگیری پلاستیک در بخش های مختلف باعث سبک سازی خودرو و کاهش مصرف سوخت شد، از طرفی دیگر، در اثر به‌کارگیری پلاستیک ها، جذابیت بیش تری در بیرون و درون کابین برای خودرو به وجود آمد و تعویض بخش های پلاستیکی نیز در مقایسه با قطعات فلزی بسیار ساده تر شد تا به طور کلی خودروها از هر نظر بهبود یابند.

اما در کنار تعویض قطعات پلاستیکی، می توان آن ها را ترمیم کرد. یکی از مهم ترین روش های ترمیم، جوش پلاستیک است که در ادامه توضیحاتی درباره آن داده شده است.

جوش پلاستیک (Plastic Welding) چیست؟

جوش پلاستیک سپر خودروجوش پلاستیک سپر خودرو

به ترمیم و اتصال بین دو بخش پلاستیکی که در اثر قرار گرفتن یک واسطه در بین شکاف و یا ترک ایجادشده صورت می گیرد، جوش پلاستیک (Plastic Welding) می گویند. جوش پلاستیک باعث می شود بتوانیم بخش های مختلف پلاستیکی خودرو که ترک خورده و یا پاره شده است را به هم متصل کنیم و بدون نیاز به تعویض، آن را ترمیم کنیم.

چرا از جوشکاری با پلاستیک استفاده می شود؟

جوش پلاستیک سپر خودروجوش پلاستیک سپر خودرو

گران بودن برخی از قطعات پلاستیکی مثل سپر خودرو (Car Bumper)، داشبورد و… باعث می شود در صورت ترک خوردگی و یا حتا شکافته شدن این قسمت ها، صاحب خودرو به فکر تعویض آن بخش نیافتد و برای ترمیم آن بخش از جوش پلاستیک استفاده کند. البته جوش کاری برخی از بخش های پلاستیکی خودرو بسیار کار مناسبی است، زیرا هم در هزینه صرفه جویی می شود و هم از قطعه پلاستیکی مورد نظر بیش تر استفاده می شود تا دور ریز آن به محیط زیست آسیب نرساند.

 دلیل دیگر جوش دادن به جای تعویض این است که سپر و یا بخش های پلاستیکی برخی از خودروهای خارجی علاوه بر گران بودن، موجود نیستند و برای تهیه آن ها زمان زیادی لازم است. به همین دلیل به جای تعویض این بخش ها آن ها را ترمیم می کنند، چون ترمیم آن در مقایسه با تهیه قطعه و تعویض آن، زمان کم تری می برد و هزینه کم تری هم دارد.  

انواع جوش پلاستیک خودرو

جوش پلاستیک سپر خودروجوش پلاستیک سپر خودرو

به طور کلی دو نوع جوش پلاستیک مربوط به خودروها وجود دارد که یکی از آن ها سنتی و دیگری روشی مدرن است که امروز در حال گسترش است.

جوش سنتی با تور فلزی

تعمیر سپر خودروتعمیر سپر خودرو

در این روش برای اتصال بین دو بخش پلاستیکی از یک تور فلزی استفاده می شود که در اثر گرم شدن به پلاستیک ها می چسبد و باعث اتصال ترک ها و یا شکاف ها در پلاستیک می شود. پس از چسبیدن تور فلزی، با استفاده از بتنه (Filler) و یا پلاستیک ذوب شده، محل جوش داده شده پر می شود تا با کل ناحیه پلاستیک مورد نظر هم‌سطح شود. سپس با استفاده از سمباده تمام ناهمواری های ریز از بین می روند و محل مورد نظر برای رنگ شدن آماده می شود.

جوشکاری با الکترود مخصوص پلاستیکی

جوش پلاستیک سپر خودروجوش پلاستیک سپر خودرو

در این روش به جای به کارگیری تور فلزی، از الکترود پلاستیکی برای جوش استفاده می شود. این روش شباهت زیادی به جوش فلزات دارد و مانند آن از یک جنس نزدیک برای پر کردن ترک ها استفاده می شود. الکترود پلاستیکی استفاده شده برای جوش پلاستیک، با توجه به جنس پلاستیکی که قرار است جوش داده شود تعیین می شود و حدود شش نوع از آن ها وجود دارد که هر کدام برای جوش پلاستیک جنس مشخصی به کار می رود.

در این روش برای گرم کردن محل جوش از وسیله ای استفاده می شود که هوا را تا حدود ۷۰۰ درجه سلسیوس گرم می کند. این وسیله با استفاده از هوای گرم شده پلاستیک ترک خورده و الکترود پلاستیکی را ذوب می کند تا محل مورد نظر برای جوش کاری حاضر شود. در این زمان الکترود پلاستیکی بر روی محل مورد نظر قرار می گیرد و با گرم شدن، بین ترک ها اتصال ایجاد می کند.

در این روش نیز پس از پایان جوشکاری، بر روی قسمت جوشکاری شده سمباده زده می شود و سپس رنگ می شود.

مراحل اصلی جوشکاری با پلاستیک

جوش پلاستیک سپر خودروجوش پلاستیک سپر خودرو

برای جوشکاری با پلاستیک در ابتدا قسمت مورد نظر را آماده می کنند تا الکترود و یا تور فلزی بتواند درست در محل مورد نظر قرار گیرد. برای این کار از سمباده استفاده می کنند تا رنگ آن بخش را کامل از بین ببرند و کمی از پلاستیک هم برداشته شود.

در مرحله بعدی با توجه به نوع جوش، محل مورد نظر را گرم می کنند تا با شل شدن آماده ترمیم با تور فلزی یا الکترود شود. پس از جوشکاری محل مورد نظر و در مرحله آخر، برای چسبیدن بهتر بخش ها آن قسمت را با پاشیدن آب خنک می کنند تا در اثر کاهش دما، پلاستیک سفت شود.

جوش پلاستیک با تور فلزی و الکترود پلاستیکی چه تفاوت هایی با هم دارند؟

جوش پلاستیک سپر خودروجوش پلاستیک سپر خودرو

تفاوت اصلی بین جوش پلاستیک با تور فلزی و الکترود در استحکام محل جوش کاری شده است. همان طور که در فیلم مشخص است، جوش پلاستیک با تور فلزی نسبت به الکترود پلاستیکی ضعیف تر است و به همین دلیل، با نیروی کم تری می توان دو بخش جوش شده را از هم جدا کرد.

تفاوت دیگر این است که در جوشکاری با تور فلزی برای هم‌سطح سازی از بتونه استفاده می شود. به کارگیری بتنه باعث می شود در اثر ضربه های ضعیف به قسمت جوش شده، بتنه ها از سطح جوش شده جدا شوند و ظاهر آن بخش به هم بریزد. این اتفاق در جوش پلاستیک با الکترود پلاستیکی نمی افتد، زیرا بتنه ای استفاده نمی شود و قسمت جوش شده با پلاستیک الکترود هم‌سطح می شود.

ترمیم بخشی از پلاستیک که با تور فلزی جوش شده و دوباره نیاز به جوش دارد تقریباً شدنی نیست، زیرا تور فلزی برای اتصال قسمت مورد نظر در عمق پلاستیک فرو می رود و به همین دلیل، پلاستیک آن بخش دیگر قابلیت جوشکاری را ندارد. اما در جوش پلاستیک با الکترود این عمل می تواند بارها تکرار شود.

چه قسمت هایی از خودرو را می توان با پلاستیک جوشکاری کرد؟

جوش پلاستیکجوش پلاستیک

از مهم ترین بخش های پلاستیکی خودرو که جوش پلاستیک بر روی آن ها زیاد انجام می شود و رایج است می توان به سپر خودرو (Bumper)، داشبورد (Dashboard) و رودری ها (Door Panel) اشاره کرد. هزینه تعویض این قسمت ها بسیار زیاد است و به همین دلیل، اکثراً با استفاده از جوشکاری این بخش ها را ترمیم می کنند.

محمد جبارزاده شیاده

پایگاه خبری اسب بخار

سوالات متداول

جوش پلاستیک (Plastic Welding) چیست؟

به ترمیم و اتصال بین دو بخش پلاستیکی که در اثر قرار گرفتن یک واسطه در بین شکاف و یا ترک ایجادشده صورت می گیرد، جوش پلاستیک (Plastic Welding) می گویند.

چرا از جوش پلاستیک استفاده می شود؟

گران بودن برخی از قطعات پلاستیکی مثل سپر خودرو، داشبورد و…، صرفه جویی در هزینه، جلوگیری از دورریز پلاستیک و سرعت بالای ترمیم با جوش پلاستیک در مقایسه با تعویض، از دلایل ترمیم با جوش پلاستیک است.

چه قسمت هایی از خودرو را می توان با جوش پلاستیک ترمیم کرد؟

از مهم ترین بخش های پلاستیکی خودرو که جوش پلاستیک بر روی آن ها زیاد انجام می شود و رایج است، می توان به سپر خودرو، داشبورد و رودری ها اشاره کرد.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال تلگرام، آیگپ و اینستاگرام اسب بخار دنبال کنید.